rss

General

22 persones participen als cursos de formació de costura i d’auxiliar de serveis d’ADFO

22 persones participen als cursos de formació de costura i d’auxiliar de serveis d’ADFO

13 persones participants tenen discapacitat física i ja hi ha hagut 9 insercions laborals

El passat dia 23 d’abril de 2019 es va iniciar un nou Punt formatiu Incorpora a l’ADFO, el curs de costura. En col·laboració amb l’empresa Vic Fashion Institute es va idear un curs per aprendre tècniques avançades de costura i poder acabar elaborant una col·lecció de roba.

En aquest curs hi han participat 8 persones, 4 d’elles amb certificat de discapacitat. D’aquestes, 3 persones  ja estan treballant a l’empresa ordinària i una d’elles al centre especial de treball d’ADFO, ADFOCET.

Aquesta formació ha comptat amb una part teòrica de continguts de costura i moda, una altra part competencial, on es treballen tècniques d’apoderament i recerca de feina, així com habilitats en el desenvolupament dels currículums i perfils professionals; i una part pràctica, de 80 hores, que s’ha dut a terme a les instal·lacions del Vic Fashion Institute.

El curs de costura és fruit de la detecció de la demanda de persones que puguin fer tasques de costura al sector de la moda, sobretot pel que fa a la moda ètica, que cada vegada contempla més dissenyadors. En aquest sentit, les persones participants han acabat cosint una col·lecció de roba anomenada Incógnito que es va presentar en una desfilada de moda el passat dia 11 de juliol a l’esdeveniment “Vic Moda Independent”. 

Curs d’Auxiliar de Serveis

El passat dia 19 de juny es va començar el curs d’auxiliar de serveis, una formació destinada a persones que vulguin treballar d’informadors, conserges i auxiliars de seguretat. Es fa amb col·laboració amb l’empresa Grup Protecta, amb la qual es van dissenyar els continguts i les pràctiques del curs.

El mes de juliol s’ha acabat la part teòrica, que ha girat entorn de desenvolupar i perfeccionar les competències transversals, laborals i tècniques. Les pràctiques, de 60 hores, començaran el proper mes de setembre.

Estan cursant aquesta formació 14 persones de les quals 9 tenen certificat de discapacitat. Del total de persones participants, 6 han trobat feina durant el curs.

Sense comentaris / 222 dies publicat / General /

Comments are closed.