rss

General

10 persones han estat contractades després del segon Speed Dating

10 persones han estat contractades després del segon Speed Dating

Hi van participar 22 persones, 20 amb discapacitat, i 11 empreses de la comarca d’Osona

El segon Speed Dating Professional per a persones amb diversitat funcional es va celebrar el passat dia 30 de maig i va comptar amb la participació de 22 persones vinculades a ADFO, 20 d’elles amb discapacitat, i 11 empreses de la comarca d’Osona.

Dos mesos després de l’esdeveniment, 10 persones estan treballant contractades per empreses ordinàries i també pel centre especial de treball d’ADFO, ADFOCET.

A totes les persones participants se’ls va sol·licitar el currículum i el 80% van fer una segona entrevista en una de les empreses participants.

 

Un cas d’èxit: La Merche Castillo i Goufone

En aquesta segona edició hi va participar la Merche Castillo, una persona amb diversitat funcional vinculada a l’ADFO des de fa un any i on ha portat a terme un curs d’atenció al client i un altre d’informàtica. La Merche estava en recerca de feina des de feia uns mesos i arrel de la participació a l’Speed Dating ha començat a treballar a l’empresa de telecomunicacions osonenca amb seu a Vic, Goufone.

Així explica la seva experiència: “em vaig preparar a l’ADFO i també des de casa. El dia de l’Speed Dating tenia molts nervis i també vergonya; però després em vaig animar i va anar molt bé”. A Goufone la Merche té contracte fix: “estic aprenent molt. Faig moltes coses que no havia fet mai. Estic molt contenta”.

  

Goufone va participar per primera vegada en un Speed Dating el passat mes de maig i van acudir a la cita amb alguna vacant per cobrir al departament d’atenció a l’usuari. Goufone va contractar a la Merche després d’una segona entrevista. Hem parlat amb l’Irene Medina, del departament de màrqueting de Goufone: “Fa poques setmanes que la Merche treballa amb nosaltres i fins al moment estem molt contents. És una persona molt treballadora, motivada i amb moltes ganes d’aprendre. No té por a afrontar nous reptes i s’ha adaptat bé a l’equip, a les tecnologies que utilitzem i a les eines de treball.”

Goufone ha valorat la participació a l’Speed Dating en positiu, segons Medina: “Vam tenir la oportunitat de veure diferents perfils professionals i es notava que les persones s’havien preparat molt. Si ens conviden i tenim vacants, hi tornarem a participar, sens dubte”.

 

Com funciona l’Speed Dating?

L’Speed Dating Professional és un mètode de selecció de personal que consisteix en realitzar presentacions breus dels candidats als professionals de les empreses. Volem que les persones candidates captin l’atenció dels reclutadors per tal d’ampliar informació en una altra trobada. Els professionals del sector poden veure molts perfils diferents en un temps reduït i valorar si els poden interessar per a possibles contractacions.

 

 Qui hi participa?

Les persones candidates són persones en recerca de feina amb qui treballem conjuntament realitzant formacions bàsiques, tallers de competències, dinàmiques de grup i fem l’acompanyament en el procés d’inserció. En el segon Speed Dating hi van participar 22 persones d’edats diverses, amb professions diverses i amb disponibilitat per treballar en diferents sectors. 20 persones tenen diversitat funcional i les altres dues provenen del curs de formació per a joves que es porta a terme a l’ADFO entorn del Lleure Inclusiu.

Les persones entrevistadores han estat professionals de serveis d’inserció laboral i de recursos humans d’11 empreses de la comarca.

Sense comentaris / 178 dies publicat / General /

Comments are closed.